„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

logo

logo

<<< FIGYELEM! Ha a régi honlapunkra szeretne látogatni, úgy kattinston ide: archiv.delzemplen.hu >>>

slider_1.jpeg
slider_2.jpeg
slider_3.jpeg
slider_4.jpeg
slider_5.jpeg
previous arrow
next arrow
Shadow
Újabb változások az egyesületek működését érintő szabályokban

Újabb változások az egyesületek működését érintő szabályokban

Megváltozott az 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet.  Június 1-től az egyesületek, szövetségek döntéshozó testületének ülése megtartható: tényleges személyes jelenléttel, elektronikus hírközlő eszköz használatával, vagy olyan módon, hogy a közgyűlésen a tagok egy része személyesen, más része pedig elektronikus hírközlő eszköz használatával vesz részt.

A közhasznú szervezetek kivétellel továbbra is lehetősége van az egyesület közgyűlésének/küldöttgyűlésének arra, hogy ülés tartása nélkül, írásban, akár elektronikus levelezés útján hozzon határozatot. Ezzel akkor is élhet a szervezet, ha az alapszabálya nem rendelkezik az ülés tartása nélküli döntéshozatal lehetőségéről. A közhasznú szervezetek közgyűlései/küldöttgyűlései azonban – amelyek esetében jogszabály írja elő az ülések nyilvánosságát – június 1. után már nem hozhatnak ülés tartása nélkül határozatot.

Related Articles

Információ

Az Európai Közösség által 1991-ben elindított közösségi kezdeményezés gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásával segíti elő a fenntartható fejlődést Európa vidéki területein.

Kapcsolat

  • Cím: 3900 Szerencs, Csalogány utca 5/A.
  • Telefon: +36 47 362 828
  • E-mail: delzemplen@gmail.com