2021.06.05.

Újabb változások az egyesületek működését érintő szabályokban

Megváltozott az 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet.  Június 1-től az egyesületek, szövetségek döntéshozó testületének ülése megtartható: tényleges személyes jelenléttel, elektronikus hírközlő eszköz használatával, vagy olyan módon, hogy a közgyűlésen a tagok egy része személyesen, más része pedig elektronikus hírközlő eszköz használatával vesz részt.

A közhasznú szervezetek kivétellel továbbra is lehetősége van az egyesület közgyűlésének/küldöttgyűlésének arra, hogy ülés tartása nélkül, írásban, akár elektronikus levelezés útján hozzon határozatot. Ezzel akkor is élhet a szervezet, ha az alapszabálya nem rendelkezik az ülés tartása nélküli döntéshozatal lehetőségéről. A közhasznú szervezetek közgyűlései/küldöttgyűlései azonban – amelyek esetében jogszabály írja elő az ülések nyilvánosságát – június 1. után már nem hozhatnak ülés tartása nélkül határozatot.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram